Search

Samen tellen ze tien Belgische elite titels, worden dit er zondag elf?

OPMERKELIJKE FAMILIE CANT-SELS BINNEN DE KLEINE CROSSWERELD

SAMEN TELLEN ZE TIEN BELGISCHE ELITE TITELS, WORDEN DIT ER ZONDAG ELF?

cantsels
2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 dit zijn de jaren waarin Loes Sels en haar nicht Sanne Cant naar hun Belgische titels reden. Samen hebben ze tien titels bij de elite. Volgt er zondag een elfde titel?
 
We bezorgden de nichten Loes Sels en Sanne Cant een aantal vragen over elkaar. Zonder een blad voor de mond te nemen beschreven ze elkaars sterke punten, gelijkenissen en kansen. Ze gaven elkaar ook tips om het kampioenschap tot een goed einde te leiden.
 
Hoe zou je elkaar omschrijven?
 
Sels – Als renster is het niet zo moeilijk als je ziet welke trui ze aanheeft. Technisch en tactisch is er niemand die in haar buurt komt. Zelf zegt ze altijd dat Namen niet haar ding is maar blijf er bij dat dat vooral mentaal is. Naast de fiets kennen weinig mensen haar zoals wij ze zien natuurlijk. Met haar droge humor en mopjes liggen we toch dikwijls plat van het lachen. Als ze een mening heeft zal ze die duidelijk zeggen en niet rap van afwijken.
Cant – Dat is best een moeilijke vraag, ik denk dat wij qua karakter wel op elkaar lijken. Een klein hartje, wat gesloten naar de buitenwereld en een beetje koppig, maar in de goed zin.
  
Wat denk je over elkaars het seizoen tot nu toe?
 
Sels – In de wereldbeker legt ze bijna foutloos parcours af met telkens podium. Oktober viel dan in het water met haar darmproblemen. Maar ze werd wel knap Ek en sindsdien verliest ze bijna geen wedstrijden meer en staat ook ondertussen mee aan de leiding van superprestige.
Cant – Loes heeft echt een stap voorwaarts gezet dit seizoen. Ze is sterk bezig momenteel.
 
Kijk je naar elkaar op?
 
Sels – Ik denk wel dat dat logisch is, als je haar palmares ziet is dat heel indrukwekkend. En ben dan tevens zeer trots dat ik haar nichtje ben.
Cant – Ik ging elke wedstrijd dat ik kon kijken naar haar. Ik vond het geweldig om dat allemaal te zien en mee te maken. Ik keek echt naar haar op.

 

LEU_9549
Wat is voor jullie de mooiste herinnering aan elkaars Belgische titels?  

 

Sels – Lille twee jaar geleden was voor mij het mooiste. Stonden we voor eigen volk samen op het podium.
Cant – De eerste in Hamme Zogge, ik was al aangekomen toen en stond haar op te wachten. Heel leuk moment toen ze ook de armen in de lucht mocht steken.
  
Wat zijn volgens jullie elkaars kansen op het komende BK?
 
Sels – Je moet daar eerlijk in zijn. Zonder pech of ziekte of hele slechte dag kan ze niet verliezen. Maar zullen natuurlijk haar het toch lastig proberen te maken want Koksijde is tevens mijn lievelingsparcours.
Cant – Loes moet zeker podium kunnen rijden. Koksijde ligt haar qua parcours en ze zit in form.
 
Welke tips kunnen jullie elkaar nog geven?

 

Sels – Dat ze op elk parcours in zichzelf moet geloven en voor niemand moet onderdoen.
Cant – Ze moet meer in zichzelf geloven en zich minder wegcijferen.

 

10 januari 2018  - Tekst:Wouter Toelen Foto's: Wouter Toelen (Tfoto.be)