Search
25046714783_5245122024_o

Muur van Geraardsbergen decor voor nieuwe Belgische openingscross

De Muur in Geraardsbergen maakt niet alleen terug zijn opwachting in de Ronde van Vlaanderen, maar zal ook opnieuw haar intreden in het veldrijden maken. De eerste editie neemt ook meteen de fakkel over van de Steenbergcross in Erpe-Mere als openingscross van het Belgische seizoen. Dat bevestigde De Morgen vandaag. 

De veldrijders zakken zoals nu de kaarten liggen op zondag 18 september af naar Geraardsbergen. De veldrit in Erpe-Mere verdwijnt niet maar verhuist. De Steenbergcross zal vermoedelijk doorgaan op 12 november. Het is dit jaar trouwens exact 18 jaar geleden dat de Muur van Geraardsbergen nog het toneel was van een veldrit.

‘Live op vtm’

Na hun intreden in het wegwielrennen met de Napoleon Games Cycling Cup gooit commerciële zender vtm zich ook op het veldrijden. Dat melden ons verschillende goed ingelichte bronnen. De nieuwe veldrit in Geraardsbergen zou het veldritseizoen op de zender van de Medialaan, het bedrijf achter vtm, openen.