Search
13443125_10153665616912469_6598917583287716841_o

Tim Merlier spurt opnieuw mee in de Oss: “Met dank aan Wout”

Na zijn vijfde plaats afgelopen zondag in de spurt aan het eind van Rond van Limburg, toonde Tim Merlier ook donderdag zijn snelle benen. In de eerste rit in lijn van de Ster ZLM Tour spurtte hij naar de achtste plaats. Gisteren was Wout Van Aert overigens ook al goed voor de negende tijd in de openingsproloog. 

Tim Merlier was tevreden over zijn resultaat. Tot hij hoorde dat er nog drie voorop waren gebleven. “Echt? Ah.. Wist ik dus helemaal niet. Dan ben ik achtste in plaats van vijfde, zeker? Niet slecht, denk ik. Meer zat er echt niet in”, klonk het op de teamwebsite.

Merlier kon rekenen op heel wat steun van zijn kopman Wout van Aert. “Die heeft me in de slotfase perfect voorin gehouden. Op goed tien kilometer van de finish rond plek twintig. Dichter wilde ik op dat moment niet zitten. Ik wil immers niet de mannen die naar de Tour gaan, in gevaar brengen. Daar let ik wel op.”

 “In de echte finale ware er nog heel veel positiewisselingen. Telkens word je terug naar achteren geknokt, figuurlijk dan. Maar Wout bracht me nog twee keer naar voor. Berensterk was hij. De laatste keer moest ik zelfs weer inschuiven omdat hij te rap ging. Van plaats dertig reden we zowaar de sprinttreintjes voorbij (lacht).”

In de laatste drie kilometer stond Merlier er dan in zijn eentje voor. “Al bij al lukte dat vrij aardig. Ik kon mijn bochten beter aansnijden dan de rest en zo zelfs wat krachten sparen. Na de laatste bocht dacht ik dat ik nog iets over had, tot ik de wind vol op de kop voelde. Daardoor moest ik Greipel nog laten voorbijgaan, maar dat lijkt me ook niet de grootste schande.”

Foto – Kristof Bruers