Search
24254183749_e5b489199b_o

Sven Nys leert internationale jongeren crossen in Zwitserland

Sven Nys zal de komende vijf dagen terug veel op de cyclocrossfiets te vinden zijn. De tweevoudige wereldkampioen in het veld gaat dan aan de slag als één van de drie coaches tijdens het vijfdaagse trainingskamp van de internationale wielerunie UCI.

“Cyclocross ontwikkelingslanden kunnen hun jonge atleten de kans geven om zich verder te ontwikkelen”, klinkt het bij de UCI. “Junioren, beloften en dames krijgen drie trainingssessie per dag voorgeschoteld waarin techniek- en conditietrainingen centraal staan.”

Niet alleen op de fiets zal er gewerkt worden, maar ook naast de fiets zullen de renners en rensters heel wat opsteken. Naast Sven Nys zullen ook Sven Vanthourenhout en de Amerikaanse veldritcoach Geoff Proctor actief zijn tijdens het trainingskamp aan het hoofdkantoor van de UCI in het Zwitserse Aigle. De afgelopen jaren zakten atleten uit onder andere Amerika, Denemarken, Slovakije, Servië en Ierland af naar het trainingskamp.