Search
NK Masters 30+ Middelharnis 163

Q&A – Van IJzendoorn na zilveren medaille op masters NK: “Ik mis de Belgische fans”

Voor de veldritliefhebbers is Eddy van Ijzendoorn geen onbekende, daarom zochten we hem nog eens op nadat hij het professionele veldrijden twee jaar geleden noodgedwongen met een enkelblessure moest verlaten. Welk moment was beter dan het nationaal kampioenschap op de weg voor masters.

In Middelharnis in Zeeland troffen we Eddy van Ijzendoorn aan, aan de start een 65-tal renners in zijn categorie 30+. De wedstrijd liep door de Nederlandse polders over een afstand van 91 km verdeeld over twaalf ronden. De wedstrijd bleef lang gesloten en uiteindelijk bleek een massasprint onvermijdelijk. Daarin werd de goedlachse Tielenaar nipt tweede. De winst ging naar Germon Peeters en Imo Van Pruyssenaere vervolledigde het podium.

NK Masters 30+ Middelharnis 205Eddy, beschrijf eens kort jou wedstrijdbeleving.

De wedstrijd was super snel, totaal geen mogelijkheid om ergens een listige aanval te wagen. In de polders hier staat steeds wind behalve vandaag zo blijkt, dus het was wachten op een massasprint. In de sprint kwam ik veel te vroeg op kop realiseer ik me nu.

Zelf verkies ik hele korte sprints op de macht, deze was één km lang en dan zag ik de bui dus al hangen. Toch probeerde ik, maar kwam net iets te kort om driekleur in ontvangst te nemen.

De verwachtte wind bleef uit zoals je aangaf, zag je dit als voor- of nadeel?

Je bereidt je in de Polders altijd voor op een minimum aan wind, tevergeefs helaas. Met wat wind hoopte ik op waaiers, nu was het zelf rond vliegen (lachend).

Er was in de laatste rechte lijn tijdens de massasprint nog een zware valpartij, heb je daar iets van gemerkt?

Ik zelf heb er niks van gemerkt… maar zag het achteraf. Was een heftige val zo te zien. Hopelijk gaat het goed met die jongens.

Het scheelde weinig in de sprint, was het dan balen voor jou of kan je vrede nemen met het behaalde zilver?

Ja, het is wel balen. Het is al de zoveelste zilveren medaille in mijn carrière, dit jaar zelfs al mijn tweede. Maar goed dit hoort erbij. Zondag staat er weer een MTB-wedstrijd op het menu. Op 16 juli is mijn volgende doel, mijn nationale titel MTB 30+ verdedigen. Maar ik heb opnieuw een zilveren medaille om aan mijn verzameling toe te voegen wat ook leuk is (grappend).

Tot slot Eddy, die toch wel gemist wordt in België, wil je nog iets kwijt aan de Belgische fans van weleer ?

Ik mis jullie, zeker weten, het veldrijden in België en de koersen op de weg eveneens. De mensen in België hebben de échte passie voor wielrennen in het algemeen. Nooit afgunst, nooit gezeik, trots op elke renner die koerst. Daar kunnen ze in Nederland en elders nog wat van leren. Ik mis de supporters dan ook echt! Jullie waren fijn langs de kant op de cross maar ook voor en na de wedstrijden. Ook al had ik een mindere dag, dan nog kon ik op jullie steun rekenen en motivatie eruit halen. Nogmaals bedankt iedereen!

Verslag en foto’s : Kurt Augustynen-Global Cycle Concept in opdracht van cxnieuws.be.

NK Masters 30+ Middelharnis 209