Search
13415393_1225625154115043_5397979093713010676_o

Kobe Goossens solo naar de overwinning in Nieuwrode

Kobe Goossens heeft zijn eerste overwinning van het seizoen op de weg beet. De belofte van Telenet-Fidea werkte zich na 120 kilometer los uit de kopgroep in Nieuwrode. De rest van het podium kleurde trouwens internationaal met de Britten Adam Lewis en Christopher Dredge op plaats twee en drie. 

“Na slechts één kilometer vond er een ontsnapping plaats met elf renners. Ik hing mijn wagonnetje aan en uiteindelijk bleek dat de juiste beslissing te zijn. In de laatste ronde plaatste een renner een demarrage en hij sprokkelde meteen enkele seconden bijeen. Na een tijdje waagde ik de sprong en al snel kon ik de kloof dichten.”

“Ik bleef bewust op 30 meter van de koploper hangen zodat hij zijn benen niet zou stilhouden. In de laatste rechte lijn ging ik erop en erover en kon op die manier mijn handen in de lucht steken. Deze overwinning doet enorm deugd, zeker met de belangrijke Oberösterreich Rundfahrt in het vooruitzicht”, aldus Kobe Goossens.

De overwinning zorgt voor een enorme mentale boost aangezien hij aanstaande woensdag naar Oostenrijk vertrekt voor de Oberösterreich Rundfahrt die hij met stip heeft aangeduid. “De vorm is dik in orde”, liet hij na zijn overwinning weten.

Foto – Roland Pipeleers