Search
tijdritBBT16-

Ook Mathieu van der Poel wint op de weg

Als ex-wereldkampioen bij de junioren op de weg, bewees Mathieu van der Poel dat hij zich op het asfalt stevig uit de slag kan trekken. Het was dan ook een kwestie van tijd alvorens hij, nu dat zijn mountainbike aan de kant staat, zou schitteren op de weg. Woensdagnamiddag was het dan zo ver in Ruddervoorde Koerse.  De 21-jarige Nederlander was sneller dan Michael Vingerling en Jonas Rickaert.

“Een kopgroep van acht renners kleurde de eerste wedstrijdhelft. Daarbij ook onze eigen Daan Hoeyberghs”, doet ploegleider Christoph Roodhooft het verhaal op de teamwebsite. “Maar die vlucht werd halfweg koers weer gegrepen. Een nieuwe groep van 22 renners, met daarbij Mathieu en David (die overigens zevende werd, red.) , ging vervolgens in de aanval.”

En die groep zou uiteindelijk ook strijden om de zege. “Drie renners moesten afhaken en in de laatste ronde dichtte Mathieu de kloof op een renner van Topsport Vlaanderen”, aldus Roodhooft. “In de sprint kon hij het vervolgens afmaken. Dit is een mooie zege voor Mathieu, die ook in de Boucles de la Mayenne al goed op dreef was.”

Foto: Glenn Coessens