Search
prolocd97840e170db7a4b0a7c0803

Meteen binnenkomer van Pauwels in Ronde van Slovakije

Deze week gaan de renners van Marlux-Napoleon Games op zoek naar extra wedstrijdkilometers in de ronde van Slovakije. In de ultra korte proloog, over amper 1,1 kilometer, toonde hun kopmap Kevin Pauwels dinsdagavond meteen zijn snelle benen. Al vroeg op de avond klokt hij de tweede tijd en niemand kwam er nog over. 

“Dat ik zo hoog zou eindigen in deze proloog, dat had ik niet verwacht”, zo blikt Kevin Pauwels terug op de teamwebsite. “Ik was vroeg gestart in de proloog en had toen al de tweede tijd, maar er ging niemand meer over ons. Dat ik op minder dan een seconde eindig van de overwinning is achteraf gezien wel spijtig, maar ik denk niet dat ik iets had moeten anders doen. Ik heb geen fouten gemaakt. Het parcours was wel iets voor crossers, met één langer stuk maar verder vooral bochten.”

“Benieuwd of ik nog kan klimmen zoals vroeger”

De kopman van Marlux-Napoleon Games is een renner die ieder jaar een overwinning op de weg hoopt mee te pikken, en in de heuvelachtige Ronde van Slovakije vindt hij wat dat betreft nog enkele leuke kansen. “Maar in de woensdagrit ga ik niet meedoen voor de ritzege, denk ik. Er zit wel een klimmetje in vlak voor de finish, maar nadien volgt een brede afdaling waar het peloton meer snelheid maakt dan een aanvaller. Als er dan gesprint wordt, kan het gevaarlijk worden. Daarin ga ik me niet mengen, denk ik.”

prolo2d4d55cb5521d6c9180db2840“Ik kijk al uit naar donderdag, want dan komt de lastigste rit. We gaan dan naar het middengebergte. Afwachten of ik nog goed kan klimmen zoals vroeger, want het is al even geleden dat ik zo’n hoge bergen heb gedaan. Maar de proloog was al goed voor het vertrouwen, ja.”

Met zijn tweede plaats krijgt Pauwels ook de blauwe bolletjestrui omgord in de eerste echte etappe over 136 kilometer. Ook zijn ploeggenoten deden het niet slecht. Michael Vanthourenhout klokte de tiende tijd en ook belofte Thomas Joseph wist zich met tijd 26 in de top dertig te plaatsen.

(Foto’s Okolo Slovenska)