Search
ronde van slob

Marlux-Napoleon Games trekt naar Oost-Europa

Marlux-Napoleon Games trekt de komende zes dagen naar Oost-Europa. Niet om er te genieten van het mooie weer, maar om zes dagen mee de koers te maken in de Okolo Slovenska, oftewel de Ronde van Slovakije.

De zesdaagse is een wedstrijd van tweede categorie op de Europese kalender van de internationale wielerfederatie UCI, en daardoor bestaat het deelnemersveld voornamelijk uit sterke continentale formaties en nationale selecties uit in totaal zestien landen.  Marlux – Napoleon Games doet het de komende dagen met Kevin Pauwels, Michael en Dieter Vanthourenhout, Angelo De Clercq, Thomas Joseph en Yorben Van Tichelt.

De ronde heeft alles wat een ronde moet hebben. Starten doen ze met een proloog dinsdagavond, waarna de renners vijf dagen lang vlakke en berg etappes afhaspelen. “Voor ieder wat wils”, zo omschrijft ploegleider Danny De Bie het op de teamwebsite. “We gaan proberen om een rit te winnen, al zat dat niet makkelijk worden. Overal rijdt men snel, ook in Oost-Europa. Er staan enkele sterke renners aan de start”, weet hij na een studie van het deelnemersveld. “Eventueel kunnen Kevin en Michael ook proberen om een goed klassement te rijden.”

De zesdaagse wedstrijd komt er op een interessant moment als voorbereiding voor de veldrijders die de komende periode enkele wedstrijden van een hoger niveau op hun programma hebben staan. “Kevin heeft altijd wat ambitie voor het Belgisch kampioenschap op de weg, dus komt deze rittenkoers goed uit. Bovendien is het altijd goed voor ‘het kopke’ van een renner om eens zes dagen te koersen in een andere omgeving en tegen andere ploegen.”