Search
12115818_1727054980845472_1826074231575655772_n

Van der Poel en Van Aert rijden zich stevig in de kijker

Na het mislukte Olympische avontuur op de mountainbike, heeft Mathieu van der Poel opnieuw zijn wegfiets van stal gehaald. Samen met zijn ploegmaten van Beobank-Corendon werkt hij de komende dagen de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne af.

Van der Poel bleef niet onopgemerkt de afgelopen dagen. Hij opende de vierdaagse met een twaalfde plaats in de proloog. Ook in de rit op vrijdag spurtte hij in het peloton nog naar de veertiende plaats.

Vandaag (zaterdag) slaagde Mathieu van der Poel erin om zelf een ontsnapping op poten te zetten. Op goed 120 kilometer van de streep zette hij stevig aan en kreeg hij gezelschap van zes renners. Onder die zes ook de Nederlander Joris Nieuwenhuis. Het zevental bleef tot in de finale voorop en had op een bepaald moment een voorsprong van twee minuten op het peloton. In die finale spatte, terwijl het peloton sterk naderde, vooraan alles uit elkaar.

Van der Poel bleef samen met Kévin Ledanois en Yann Guyot overeind. Bij het luiden van de bel had het trio amper dertig seconden voorsprong. Op drie kilometer volgde dan een algemene hergroepering, waarna Bryan Coquard naar de overwinning spurtte. De Duitser Marcel Meisen was de beste veldrijder in de daguitslag op de elfde plaats.

Wout van Aert in vroege ontsnapping Heistse Pijl

Ook Wout van Aert maakte vandaag mee de koers. Niet in Frankrijk, maar iets dichter bij huis. In de Heistse Pijl, manche van de Napoleon Games Cycling Cup, kroop hij mee in de ontsnapping met Tom Boonen, Sep Vanmarcke, Nick van der Lijcke, Stef Van Zummeren en Elias Van Breussegem.

Het zestal werd op 55 kilometer voor de finish ingelopen, waarna er opnieuw een kopgroep van 25 ontstond. De Nederlander Dylan Groenewegen spurtte uit die groep naar de overwinning én leiding in het algemene klassement.