Search
13301437_1187434057947464_3315203359778595898_o

Peter Bauwens: “Ik wil voet naast Telenet-Fidea en Crelan-Vastgoedservice zetten”

Peter Bauwens, ploegmanager van het Superano Ham – Isorex – Tarteletto Cycling Team, heeft grote plannen in het veld. De komende jaren wil hij zijn voet zetten naast de grote veldritteams zoals Telenet-Fidea en Crelan-Vastgoedservice. Dat liet hij optekenen in Het Nieuwsblad. 

Het team van Bauwens trok afgelopen seizoen met Danny De Bie een sterke naam aan als ploegleider, maar die vertrok ondertussen naar Marlux-Napoleon Games. Ook een mogelijke overstap van Gianni Siebens en Jarne Driesen werd door Jurgen Mettepeningen gecounterd. Toch heeft Bauwens grote plannen.

“Nu kan je ons budget vergelijk met dat van het aankopen van een villa, maar ik zou er graag nog een halve villa bij hebben”, vertelde hij met een kwinkslag in Het Nieuwsblad. “Doorgroeien naar het Pro Continentale niveau zit er niet meteen in. Die stap zou financieel te groot zijn, maar in het veldrijden zit wel toekomst.”

Om die droom te verwezenlijken is hij bezig met contractbesprekingen. “We staan om het punt om met Joeri Adams een sterke pion binnen te halen. Hij kan top vijf plaatsen rijden tussen de grote jongens.” Op SPORT40, digitale televisie Telenet, kan je overigens vanavond de tweede aflevering zijn van ‘In het wiel van’. Om 19u geeft hij een kijk achter de schermen van zijn team.