Search
23692998960_e7871e2e37_o

Bevestiging – Eli Iserbyt duikt 5,5 jaar (!) het veld in met Marlux-Napoleon Games

Beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt gaat vanaf 20 juni aan de slag bij Marlux-Napoleon Games voor 5,5 jaar. Daarmee werden vandaag de hardnekkige geruchten bevestigd op een persconferentie. Na het mislopen van Lars van der Haar heeft manager Jurgen Mettepeningen dan toch een grote vis aan de haak geslagen.

13346706_745738405569363_5183509009397417440_n

Het contract van 18-jarige Iserbyt bij Telenet-Fidea liep nog tot 31 december 2016, maar dat verbreekt hij nu dus en maakt eind juni al de overstap naar het team van Kevin Pauwels.  Vooral op financieel vlak zal de jonge Iserbyt er met deze transfer op vooruit gaan, maar ook de hernieuwde samenwerking met ploegleider Danny De Bie speelde een rol in zijn keuze.

De transfer van Eli Iserbyt is er één waar Jurgen Mettepenningen maandenlang heeft aan gewerkt. Zijn komst was onze absolute topprioriteit. “Eli is een toptalent, dat heeft hij al een paar winters bewezen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om een topper te worden. Zijn prestaties als eerstejaarsbelofte, dat deden alleen de grootste namen uit de sport hem voor. Eli is de man voor de toekomst”, klinkt het bij de manager.

“Eli stond dus helemaal bovenaan ons wenslijstje. Het snel afsluiten van de piste-Lars van der Haar en de aanwerving van ploegleider Danny De Bie en Eli’s oud-ploegmaats Jarne Driesen en Gianni Siebens in onze beloftekern kaderden daar ook reeds voor een stuk in. Eli zal meteen bij mensen terecht komen die hij persoonlijk kent en waarmee hij erg graag werkt.”

Met de komst van Iserbyt heeft Jurgen Mettepenningen de sportieve lijnen van zijn team al helemaal uitgezet voor de toekomst. “Kevin Pauwels is en blijft momenteel onze kopman. Hij krijgt nog altijd onze onvoorwaardelijke steun. Samen met Michael Vanthourenhout (waarvan testen aantonen dat hij een stap vooruit heeft gezet) moet hij zorgen voor de resultaten. In hun schaduw en zonder druk kan Eli zijn talent verder laten rijpen.”

“We willen hem zo begeleiden dat hij ieder jaar nog een stap vooruit kan zetten. In de toekomst moet Eli dan uit de schaduw kunnen stappen en toetreden tot de top.” Iserbyt sluit op 20 juni bij ons aan als prof, maar zal komende winter voornamelijk beloftewedstrijden blijven afwerken en krijgt de ruimte om zijn universitaire studies rechten verder te blijven zetten.

“Iedereen stond in de rij, maar Eli koos toch voor ons. Een bewijs van de status die we als ploeg hebben opgebouwd. Weten dat hij minstens vijf jaar in onze dienst rijdt, geeft een erg stevige basis voor wat volgt.”

Dichter bij huis

De keuze van Iserbyt voor Marlux-Napoleon Games kwam er omwille van verschillende redenen: “Deze keuze is er één met het oog op de toekomst. Hier kan ik later samen met Michael Vanthourenhout uitgroeien tot kopman. Ik vind hier ook Danny De Bie, Jarne Driesen en Gianni Siebens terug, mensen die ik goed ken en waarmee ik het prima doe. Bovendien is de uitvalsbasis van de ploeg dichter bij huis en is de omkadering top. Stappen wil ik niet overslaan, en dus blijf ik volgende winter nog veel bij de beloften rijden en mijn wielercarrière combineren met mijn studies, waarvoor de ploeg mij alle ruimte geeft.”

Jeugdopleiding onder druk

Door de transfer van Iserbyt komt de jeugdopleiding nog maar eens stevig onder druk te staan. Iserbyt was een echt ‘product’ van Young Telenet-Fidea, hij ging er aan de slag als laatstejaars nieuweling en doorliep er heel zijn juniorenperiode. Maar zelf met nieuw manager Sven Nys aan het roer slaagden ze er niet om het talent langer te binden.

Lees ookDe kogel is door de kerk: Eli Iserbyt verlaat Telenet-Fidea Cycling Team