Search
VanEmpel

Micki van Empel ‘wereldkampioen’ streetrace

Elke veldrijder heeft zo zijn eigen manier om de zomermaanden door te brengen. Naast het traditionele voorbereidingswerk waagde Micki van Empel zich de afgelopen weken ook aan enkele streetraces. Vrijdagavond werd hij in het Nederlandse Zijtaart zelfs gekroond tot officieuze wereldkampioen in de wielerdiscipline. 

Streetrace is vergelijkbaar met de City Mountainbike Challenge. De renners doorkruisen op hun vehikel overwegend de straten van een stad, maar gaan ook recht door gebouwen uit. Onderweg krijgen ze nog enkele kunstmatige hindernissen onder de wielen. Vooral in Nederland wint deze discipline aan sneltempo aan populariteit.

Vrijdagavond claimde de organisatie van de derde streetrace in het Noord-Brabandse Zijtaart het wereldkampioenschap. Kledingproducent Kalas zorgde zelfs voor een wereldkampioenentrui. Uitgerekend ging Van Empel, renner van het Belgische Kalas-H.Essers-NNOF Cycling Team, aan de haal met de regenboogtrui. De organisatie zamelde zo veel mogelijk geld in voor het onderzoek naar de Ziekte van Duchenne.