Search
Tim Merlier

Ook veldrijders geschokt na zware val Ronde van België

De Ronde van België werd opgeschrikt door een zware valpartij. In Ardennenrit kwamen twee motors ongelukkig terecht in het peloton, waardoor zo’n negentien renners tegen de vlakte gingen. Het zwaarste slachtoffer is Stig Broeckx, die in coma gehouden wordt in het ziekenhuis van Aken. De rit werd dan ook geannuleerd.

De veldrijders bleven gelukkig gespaard van averij. Al werd het team van ex-leider Wout Van Aert stevig geraakt. Ploegmaat Pieter Jacobs staat zo’n zes maanden aan de kant met twee gebroken ruggenwervels. “Gisteren verloren we met Wout de leiderstrui, maar je ziet vandaag hoe relatief dat allemaal is. Hopelijk komt het met iedereen snel goed”, klonk het bij ploegleider Kevin Hulsmans.

Wout Van Aert reageerde zelf ook op het incident. “Nadat we meer dan een half uur stilstonden -geen ziekenwagens meer in koers- werd uiteindelijk beslist om de koers te neutraliseren. En dat was meer dan een terechte keuze”, vond een aangeslagen Van Aert.

“Uit respect voor de betrokken renners. En niemand had in de gegeven omstandigheden nog echt zin om te koersen. Ploegmaat Pieter Jacobs kwam er met twee gebroken wervels ook niet ongeschonden vanaf. Bij deze wens ik hem een spoedig herstel toe.” Ook zijn teammaat Tim Merlier was onder de indruk. “De beelden blijven me bij van het slagveld vandaag in de ronde van België. Hopelijk komt iedereen hier goed uit.”

“Enige juiste keuze”

Telenet-Fideaploegleider Kris Wouters was uiteraard blij dat zijn jongens gespaard bleven. “Na ruim 50 km in de Ardennenetappe gebeurde het jammerlijke voorval. Er heerste heel wat chaos en we zagen allemaal renners op de grond liggen. Van onze ploeg zat niemand bij de slachtoffers, maar iedereen was wel enorm geschrokken.”

“Na een dialoog tussen de westrijdleiding en een aantal renners werd de beslissing genomen om de koers te neutraliseren. Er waren geen ziekenwagens meer, dus het was de enige juiste oplossing. We wensen alle slachtoffers veel beterschap”, liet hij optekenen op de teamwebsite.

Foto – Lydia Van de Meerssche