Search
13248623_10207655100153440_7010107118467563181_o

Kris Wouters na derde rit: “Ik ben heel trots op mijn renners”

De derde rit in de Baloise Belgium Tour voerde de renners van de badstad Knokke-Heist naar Herzele. Met een verschrikkelijk snel tempo reden ze van het westen naar het oosten. Telenet-Fidea ploegleider Kris Wouters was onder de indruk. “Het eerste uur haalden ze een gemiddelde van 49,6 km/uur. Het ging er ongelooflijk hard aan toe. Het werd een ware afvalrace, slechts 80 renners eindigden in het eerste peloton”, klonk hij op de  

Nicolas Cleppe was vandaag de pechvogel van de ploeg. “Na ongeveer 100 km kende hij mechanische problemen en moest hij van fiets wisselen. Daarna kreeg Nicolas nog eens een lekke tube waardoor hij enorm veel tijd verloor. Anders had hij zeker in het peloton aangekomen.”

“Toon Aerts probeerde in de aanvangsfase in de ontsnapping mee te gaan, maar meer dan 18 seconden kregen ze niet. In de finale kwam hij dan wel iets te kort door de reeds geleverde inspanningen. Het was wel duidelijk dat hij weer een grote stap voorwaarts gezet. Jongere broer Thijs Aerts moest de rol lossen. De rest van de ploeg kwam aan in de eerste groep.”

“Ik ben heel trots op mijn renners. Door hun goede prestaties zijn we goed opgeschoven in het ploegenklassement. We staan momenteel op een 18de plaats terwijl we de enige ploeg zijn met enkel crossers aan de start. Hopelijk kunnen we deze lijn de komende twee dagen verder zetten. Morgen staat er echter een loodzware wedstrijd op het programma. Maar liefst 11 hellingen en de weersverwachtingen zijn ook niet schitterend. Het is een kwestie van nu goed te herstellen om morgen weer vol aan de bak te kunnen”, aldus Kris Wouters.

Wout van Aert leider af

Wout van Aert verloor zijn leiderstrui in de zeer attractieve tweede rit van de Ronde van België. Crelan-Vastgoedservice deed er echter alles aan om de trui in handen te houden, maar tegen de grote World Tourploegen was zijn ploeg niet opgewassen. Het team verliest met Jens Adams ook een pion.

Ik verloor vandaag mijn leiderstrui in de #Belgium Tour. Mijn ploegmaats waren sterker dan ikzelf. Ben vooral…

Geplaatst door Wout van Aert op vrijdag 27 mei 2016

Foto – Lydia Van de Meerssche