Search
Johan Jacobs

Johan Jacobs met late demarrage op het podium

Na een zware Ardense Triptiek staan er voor Johan Jacobs weer heel wat eendagswedstrijden op het programma en die werkt de Zwitserse belofte met verven af. Zaterdag in het West-Vlaamse Merkem spurtte hij zelfs naar de tweede plaats.

In de eerste kilometers reden er vijfentwintig renners weg en daar wist ook JJ zich tussen te nestelen. “We reden goed samen, maar op een gegeven moment glipten toch drie renners uit onze groep. Twee wisten we er nog te grijpen, maar eentje bleef voorop”, vertelde Jacobs.

Die renner was Niels Nachtergaele. Hij wist de rest van de wedstrijd ruim een halve minuut voorsprong te houden op de eerste achtervolgers. “Hij was enorm sterk”, was de renner van Marlux-Napoleon Games onder de indruk. “Op één kilometer van de finish waagde ik zelf mijn kans. Ik ben vol gegaan, wat niet evident was met de stevige wind, en wist voorop te blijven tot aan de streep.

Tevreden

De Zwitser met Belgische bloed was dan ook tevreden. “Ik voel me goed en de voorbereidingen verlopen tot nu toe prima.” Afgelopen week zat hij mee in de selectie voor de Waalse Triptiek en wist hij zelfs een dertigste plaats in het algemene klassement op te eisen. “Vooral in de laatste rit was ik zeer actief. Ik knapte heel wat werk op voor Michael (Vanthourenhout, red.) en kon hem zo afzetten op de laatste klim. Daarna wist ik zelf nog binnen te bollen in een groepje van dertig renners”, klonk hij trots..

 Foto – Martine Verfaillie