Search
13217500_10153450693107046_5671258919465144837_o

Wietse Bosmans na veel fysieke ongemakken: “Voel me stilaan terug renner”

Er is dan toch licht aan het einde van de lange blessurentunnel van Wietse Bosmans. De nog altijd maar 24-jarige crosser maalde kilometers in de Tryptique Ardennais en trok op de laatste dag zelfs ten aanval. “Ik wilde vooral zien hoe ver ik sta”, klinkt het o de teamwebsite.

“Drieënhalve week geleden werd mijn appendix verwijderd, waardoor ik Puivelde moest schrappen van mijn programma”, doet hij zijn verhaal. “Een inspanningstest voor de Triptyque Ardennais toonde aan dat het conditioneel verval meeviel.”

“Ik kon dus na een flinke vier maanden inactiviteit opnieuw koersen. Ik heb van de Triptyque Ardennais een goeie training gemaakt en ik voelde me best goed. De laatste etappe reed ik 120 kilometer in de aanval, maar in de slotfase ging het lampje uit.”

De Kalmthoutenaar voelt zich na een – nieuwe – periode van fysieke ongemakken opnieuw renner. “Een beetje toch. Dat gevoel zal pas helemaal terugkomen wanneer het veldritseizoen nadert. Maar ik beleef wel veel plezier momenteel en ik kan weer op een deftige manier fietsen. Het grote doel dit jaar is 100 procent fit aan de start van het crossseizoen staan. Mijn eerstvolgende afspraak is Gullegem Koerse, aanstaande dinsdag.”

Lees ook – Wietse Bosmans blijft in sukkelstraatje

Foto – Christopher Jobb – Radsportfotos