Search
13235667_10209369672857302_2501195152999557256_o

Lefevere: “Wout of Mathieu? Ik wil ze allebei”

De prestatie van Wout van Aert in de Ronde van België heeft de Belgische wielerwereld even op zijn kop gezet. De wereldkampioen in het veld wist in de openingsproloog Tony Martin in ‘zijn discipline’ te kloppen. De overstap van het veld naar de weg in de toekomst lijkt dan ook onvermijdelijk. 

“Wout is een wereldcoureur, net als Mathieu van der Poel. Als ik zou moeten kiezen tussen Wout en Mathieu? Ik zou ze allebei willen. Dat zegt genoeg zeker? Als Van Aert deze Ronde van België wint en ook de Belgische kampioenentrui verovert (Van Aert heeft een doel gemaakt van het BK, red), dan moet Wout volgend seizoen in mijn ploeg komen rijden”, zegt Patrick Lefevere, manager van Etixx-Quick Step, aan Het Nieuwsblad.

“Voorlopig gaat Van Aerts voorkeur nog uit naar het veld. Maar als hij nog vijf koersen wint, zal zijn honger naar de weg niet meer te stillen zijn.” Van Aert heeft nog een contract bij Crelan-Vastgoedservice tot 31 december 2018. “Dan ligt de beslissing natuurlijk bij Wout voor welk team hij wil uitkomen. Maar laten we die jongen nu eerst zijn ding doen en kalm blijven.”

Ook Kevin Hulsmans, ex-renner en ploegleider bij zijn huidige team, deelt die mening tijdens een interview aan Sporza. “Laat Wout eerst nog maar groeien. Misschien kiest hij op termijn voor de weg. Hij amuseert zich op de weg, maar zijn hoofddoel blijft het veld. In de toekomst kan hij het veld misschien combineren met de klassiekers.”