Search
Bekijk de knappe proloog van Wout Van Aert

Sneller dan zijn schaduw was Wout van Aert opnieuw in Beveren. Hij wordt zo de eerste leider van de Belgium Tour. ??

Geplaatst door Sporza op woensdag 25 mei 2016

Wout van Aert sneller dan Tony Martin in tijdrit ronde van België

Wout Van Aert temperde gisteren de verwachtingen nog voor de Belgium Baloise Tour. De wereldkampioen in het veld steeg echter boven zichzelf uit en klopte in de tijdrit over zes kilometer zelfs Tony Martin. Hij was maar liefst twee seconden sneller dan de Duitse meervoudig tijdrit wereldkampioen.

“Het was écht afzien, maar ik had onderweg niet de indruk dat ik goed bezig was. Toen ik op de borden aan de aankomst zag dat ik meedeed voor de eerste tijd, heb ik er nog een spurt uitgeperst. Dit is veel zwaarder dan veldrijden”, pufte Van Aert na de meet.

Enkel Martin kwam nog in de buurt van Van Aert, maar moest in het tweede deel de duimen leggen voor de veldrijder. “Ik had het hellemaal niet verwacht om een legende als Tony Martin te kloppen”, reageerde hij aan Sporza. “Ik denk dat ik goed ga slapen nu en hopelijk kunnen we de trui verdedigen. We hebben een sterk team, alleen in de vlakke ritten zullen we het moeilijker hebben.”

“Na BK op de weg afbouwen”

Het is meteen een serieuze binnenkomer voor Van Aert. “Ik denk dat ik deze prestatie zeker ook grotendeels te danken heb aan mijn trainer. Hij heeft heel veel ervaring opgedaan op het gebied van tijdrijden met Jurgen Van den Broeck. Daarnaast probeer ik elk jaar in deze periode al een piek in te bouwen. Zo kan ik mijn grenzen verleggen en na het Belgisch kampioenschap op de weg is er nog voldoende tijd om wat af te bouwen en mijn blijk volledig te richten op het veld.De tijd is al even voorbij dat crossers pas eind augustus goed moeten zijn.”

 

Uitslag

1 VAN AERT Wout                        CRELAN-VASTGOEDSERVICE CONTINENTAL           6’52” (gem. 52.43 km/u)
26 VAN DER HAAR Lars             TEAM GIANT – ALPECIN 07:10 00:18
46 MERLIER Tim                          CRELAN-VASTGOEDSERVICE CONTINENTAL           07:14 00:22
48 ADAMS Jens                             CRELAN-VASTGOEDSERVICE CONTINENTAL           07:14 00:22
84 HERMANS Quinten                TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:21 00:29
105 AERTS Toon                            TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:26 00:34
123 MEEUSEN Tom                      TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:31 00:39
126 VAN AMERONGEN Thijs     TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:32 00:40
133 CLEPPE Nicolas                      TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:34 00:42
158 VAN KESSEL Corne               TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:42 00:50
160 AERTS Thijs                            TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:43 00:51
172 AERNOUTS Jim                      TELENET FIDEA CYCLING TEAM    07:59 01:07

Video – Facebook Sporza