Search
Thijs Aerts

Thijs Aerts actief in de Ronde van België: “Werken en koersen is drukke bedoeling”

Belgisch kampioen bij de beloften Thijs Aerts is momenteel actief in de Baloise Belgium Tour. Woensdag tijdens de proloog over zes kilometer was hij voorlaatste veldrijder met de 160e tijd.

“Ik ben niet meteen een hardrijder zoals de andere grote kleppers,” bekende de jongste van de broers Aerts. “In dit deelnemersveld had ik dan ook weinig verwachtingen.” De komende dagen heeft hij ook niet meteen een rit aangestipt. “Of het nu bergop gaat of vlak is, ik zal overal mijn beste beentje voorzetten.”

 “Echt ritten aanstippen is dan ook niet aan mij weggelegd, uitrijden op zich wordt al een zware klus denk ik”, vertelde hij eerlijk. Het zijn niet de eerste wedstrijdkilometers voor Aerts. “Mijn eerste wedstrijden verliepen zoals verwacht. Ik voelde dat ik een stapje gemaakt had ten opzichte van vorig jaar en daar hecht ik heel veel belang aan.”

Na de Ronde van België loopt zijn voorbereiding naar de winter over enkele eendagswedstrijden en de Ronde van Luik en Brabant. “Echt grote plannen heb ik niet deze zomer, aangezien ik ook nog werk bij Rijwielen Van De Plas in Zoersel is het al druk genoeg”, besloot Aerts.