Search
12792125_10207384795991898_1350601563224215646_o

De kogel is door de kerk: Eli Iserbyt verlaat Telenet-Fidea Cycling Team

Wat al langer in de lucht hing werd nu bevestigd door het team. Beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt heeft beslist om niet in te gaan op de contractverlenging die Telenet Fidea Cycling Team hem had geboden.

“Het is altijd jammer als een goede renner de ploeg verlaat”, trapt teammanager Sven Nys een open deur in. “Ik heb de voorbije weken een paar zeer goede gesprekken gehad met Eli. Op veel vlakken zaten we op dezelfde lijn. Eli weet ook dat hij qua structuur en omkadering nergens beter zou zijn dan bij ons. Hij bedankte het team expliciet voor de goede begeleiding tijdens de voorbije jaren.”

 “We hebben Eli een toekomstgericht plan voorgelegd waarin wij hem op zijn 19e geen onnodige druk wilden opleggen. Dat meerjarenplan voorzag ook ruimte om zijn sport te blijven combineren met zijn studies via o.m. een beperkter crossprogramma en een vergoeding die mee zou evolueren met zijn rol binnen en de verwachtingen van het team.”

“De financiële voorstellen die elders aan Eli werden gedaan passen niet in de verloningspolitiek van ons team waar we iedereen in verhouding correct wensen te betalen. We hebben met Quinten Hermans en Thijs Aerts nog twee kampioenen bij de beloften in huis, zij worden komend seizoen onze speerpunten.” 

Marlux-Napoleon Games

In welke kleuren Iserbyt wel gaat uitkomen is vooralsnog niet wereldkundig gemaakt.Volgens de geruchtenmolen is Iserbyt op weg naar Marlux-Napoleon Games. Daar zou een veelvoud aan maandloon op hem liggen te wachten, maar ook een nieuwe samenwerking met ploegleider Danny De Bie zou aan de bron liggen van de transfer.