Search
13235658_10153450692927046_7318610602373001113_o

Baestaens beste veldrijder in Ardense Triptiek: “Hopelijk eindelijk een zomer zonder tegenslag”

Niet alleen Laurens Sweeck maakte met zijn twee overwinningen indruk afgelopen week tijdens de Triptyque Ardennais. Ook Vincent Baestaens was sterk tijdens zijn rondedebuut in de Waalse rittenkoers met een vijfde plaats in de eindstand.

13260165_10153447011987046_2945879123528316391_nBaestaens begon zijn week met een verrassende vijftiende plaats tijdens de technische en zware proloog over vijf kilometer. “Tijdrijden is nochtans niet meteen één van mijn specialiteiten”, vertelde de renner van Beobank-Corendon. Zijn sterke tijd gaf hem een goede uitgangspositie om mee te spelen in het klassement.

Vrijdag stond er een vrij lastige rit van 150 km op het programma. Baestaens was in de beginfase zeer actief. “Ik ging een paar keer mee in de ontsnapping, maar het peloton zat ons meteen terug op de hielen.”

Op zeventig kilometer van de aankomst geraakte 25 renners dan toch weg. “Ook ik was mee, maar de samenwerking was niet bijster en ik verwachtte dan ook dat we terug ingelopen gingen worden.” Dat gebeurde echter niet. Hun voorsprong schommelde steeds rond één minuut en het werd spurten voor de overwinning.

“Ik voelde dat ik nog niet de benen had om een sterke finale te rijden. Wat vrij logisch was aangezien het mijn eerste wedstrijdkilometers van de zomer waren. Toch strandde ik nog op een tiende plaats.” Belangrijker nog was dat dit met 1 minuut 45 voorsprong op het peloton was. “Het klassement viel die dag eigenlijk al in zijn plooi.” 

Standhouden

In het tweeluik op zaterdag over zeventig en negentig kilometer kwam hij binnen als elfde en dertiende. “Ik voelde tijdens die ritten dat als de jongens van het klassement een aanval plaatsten, ik toch wel goed kon standhouden”, vertelde hij met enige trots.  (lees verder onder de foto)

13217127_10153448833342046_4846097760935204409_o

De koninginnenetappe op zondag werd een zware. “Het was op zich al een lastige rit en met het slechte weer werd het er niet gemakkelijker op.” Met een achtste plaats in de tussenstand na zaterdag, was vooral standhouden de boodschap. “Ik had niet de benen van de dag voordien”, bekende Baestaens. Hij moest dan ook diep gaan om de jongens van het klassement te volgen.

Met een elfde plaats tijdens de laatste rit kon hij echter zelfs nog opschuiven naar de vijfde plaats in het eindklassement. Daarmee was hij meteen de beste veldrijder. “De ronde was oorspronkelijk geen doel, maar door het goede verloop spookte de einduitslag toch door mijn hoofd. Met een vijfde plaats ben ik dan ook meer dan tevreden.”

Rustig richting probleemloze winter

Na heel wat tegenslagen de afgelopen jaren, werkt Vincent Baestaens zonder echte doelen richten de winter. “Ik start nog in enkele rondes zoals de Boucles de la Mayenne en de Ronde van Luik en eendagswedstrijden. Misschien is het Belgisch kampioenschap een klein doel. Daar zou ik toch met een goed gevoel willen meedraaien.”

“Ik hoop vooral om de eerste keer in vijf jaar deze zomer zonder problemen door te komen, zodat ik in de winter optimaal kan beschikken over mijn kracht. Kracht waaraan ik overigens momenteel volop aan het werken ben”, besloot hij.

Foto’s – Christopher Jobb – Radsportfotos