Search
13235667_10209369672857302_2501195152999557256_o

Wout van Aert staat voor eerste grote doel: “Ik start met gezonde ambitie’

Na zijn overwinning in Puivelde vorige week, staat Wout van Aert voor zijn tweede wegwedstrijd van het seizoen. De Ronde van België, ofwel de Baloise Belgium Tour, is zijn eerste doel van het zomerseizoen. “Ik ga van start met gezonde ambitie. Maar dat is iets helemaal anders dan vertellen dat ik ga winnen.”

 “Lars Boom, Tiesj Benoot, Tony Martin … Ik kan nog wel een paar kandidaat-winnaars opnoemen. Hoor ik daar zelf bij? Geen idee. Het voornaamste doel is goed zijn. Me proberen tonen. De vrijdagrit van Knokke naar Herzele spreekt me bijvoorbeeld wel aan. 200 kilometer waarvan een groot deel door de Vlaamse Ardennen, dat moet me in principe liggen”, liet hij optekenen op zijn vernieuwde website.

“Crelan-Vastgoedservice meer dan Van Aert”

Over klassementsambities spreekt hij zich ook niet uit. “In eerste instantie moeten we de proloog afwachten. Ik denk dat dit al een eerste aanwijzing zal zijn. Daarna bekijken het we van dag tot dag. Vergeet trouwens niet we met een sterk geheel aan de start staat.”

“Iedereen kijkt naar mij, maar de koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke leerde ons dat ook Xandro Meurisse dik in orde is. En in de Triptyque Ardennais toonde ook Rob Ruijgh dat hij in orde is. En voor de sprintersetappes hebben we Timothy Stevens en Tim Merlier. Crelan-Vastgoedservice is meer dan Wout van Aert. We zullen heus niet in de vernieling gereden worden.”

“Geen cross”

Eerder gaf de wereldkampioen uit het veld al aan dat hij zijn zinnen op het BK heeft gezet. “Daarom ook dat het belangrijk is dat ik goed voor de dag kom de komende vijf dagen. Kwestie van wat extra vertrouwen op te doen. Maar het is veel te vroeg om daar een resultaat op te plakken. Het is niet omdat je in Puivelde wint, dat je de Ronde van België gaat domineren. Dat is toch nog een ander niveau en in tegenstelling tot in het veldritseizoen een stuk moeilijke om de tegenstand in te schatten.”

Foto – Bram van Lent