Search
13244196_10154139271959030_1513220603766644713_o_1

Mathieu van der Poel mag Spelen in Rio vergeten

De droom van Mathieu van der Poel om deze zomer deel te nemen aan de mountainbikeproef van de Olympische Spelen in Rio spatte uit elkaar. De tweede Wereldbekermanche, in het Duitse Albstadt, leverde hem een 34ste plaats op, ver weg van de vereiste top twaalf om in aanmerking te komen voor een selectie.

“Ik voelde mij nochtans redelijk goed, maar startplaats 99 was niet bepaald in mijn voordeel. We kregen een parcours waarop het moeilijk was plaatsen goed te maken en voor mij knepen ze uiteraard niet in hun remmen. De 34ste plaats was gewoon het hoogst haalbare”, vertelde de jongste Van der Poel na afloop. “Ik heb nu alleen de manche in het Franse La Bresse nog om de kwalificatienorm te halen, maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat een top zes onmogelijk wordt.”

Diezelfde realist heeft zijn conclusie klaar: de Spelen mag hij vergeten.  ”Rio is inderdaad niet meer haalbaar. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar zo moeilijk? Ik probeerde en verloor. Spijt heb ik niet. Het was een aangename kennismaking met een zwaar onderschatte discipline van de wielersport. Een ervaring die ik meeneem voor de toekomst, want ik geef het mountainbiken niet op. De inspanningen die ik leverde zijn zeker niet verloren en kwamen mij goed van pas in de voorbereiding op de crosswinter.”

De overwinning in Albstadt ging naar de Zwitser Nino Schurter, in een sprint met twee sneller dan de Fransman Julien Absalon. Diens landgenoot Maxime Marotte strandde als derde. Tom Meeusen moest overigens opgeven na drie ronden.

Foto – Glenn Coessens