Search
13221188_1614865418840286_3353345301318921610_o

Laurens Sweeck wint ook derde etappe Triptyque Ardennais

De Triptyque Ardennais is duidelijk de ronde van Laurens Sweeck. Na de openingsproloog schreef de renner van Era-Murporotec ook de namiddagrit van zaterdag tussen Monschau en Eupen op zijn palmares. 

Voormiddag was Michael Vanthourenhout al goed voor de derde plaats. In een korte maar pittige rit kregen de renners vijf beklimmingen onder de wielen.Vanthourenhout reed in de finale met vier renners weg, nadat op zeven kilometer van de meet de ontsnapping van de dag gegrepen werd. Op de aankomst bergop werd David Van Der Poel op zijn beurt vijfde.

Namiddag stond er een iets langere rit op het programma, maar het scenario was haast hetzelfde. Zes renners, waaronder Daan Hoeyberghs reden weg uit het peloton. Ze namen ruim een minuut voorsprong, maar bij de eerste passage aan de meet werden ook zij gegrepen door het 70-koppige peloton. Na een late aanvalspoging van Taylor Eisenhart, spurtte Sweeck bergop naar zijn tweede overwinning in de Triptyque Ardennais . Elias Van Breussegem blijf leider in het algemene klassement.

Top 10
1. Laurens Sweeck (ERA – Murprotec)
2. Piet Allegaert (EFC – Etixx)
3. Brecht Dhaene (Verandas Willems)
4. Xandro Meurisse (Crelan – Vastgoedservice)
5. Robby Cobbaert (Home Solutions – Anmapa)
6. David Van der Poel (Beobank – Coredon)
7. Jelle Mannaerts (Colba – Superano Ham)
8. Mathias De Witte (VL Technics – Experza – Abutriek)
9. Milan Menten (Lotto – Soudal U23)
10. Pascal Eenkhoorn (BMC Development)

Foto – Global Cycle Photography