Search
13220638_1120822914606428_407038590591541135_o

Ploegleider Telenet-Fidea: “Jongens zijn klaar voor de Ronde van België”

De beloften en eliten van Telenet-Fidea hebben zich de afgelopen week getoond tijdens hun wegdebuut. Niet alleen tijdens de wedstrijd in Alken waren ze vooraan te vinden, maar ook woensdag in Puivelde hadden ze met Quinten Hermans een man in de kopgroep.

“De wedstrijd viel al vlug in zijn plooi”, begon Kris Wouters zijn verhaal op de teamwebsite. “Al in het eerste uur ontstond er een kopgroep van 13 man met daarbij onze Quinten Hermans. Even later kreeg hij een lekke band, maar vond toch opnieuw de aansluiting bij de kop. Hij reed een dijk van een wedstrijd en werd zesde.”

Hermans’ ploegmaten hadden minder geluk. “Nicolas Cleppe kreeg ook zijn deel van de pech voorgeschoteld. Eerst een leegloper en daarna werd zijn voorwiel stuk gereden door een spijtig voorval tijdens de koers.”

Ook Toon Aerts werd niet gespaard van pech. “Hij kwam ten val, gelukkig zonder erg. Toon hield er enkel wat schaafwonden en materiaalpech aan over. Hij kwam achter de neutrale wagen kwam over de meet. Conditioneel mankeert hij zeker niets. Net als al de andere renners trouwens. Ik ben heel tevreden over deze wedstrijd. Het niveau is goed en het harde werk van op stage loont. Ze zijn stilaan klaar voor de Ronde van België.” 

De Ronde van België start woensdag 25 mei.

Foto: Céline Geys Photography