Search
13262360_10209369559414466_499941866_o

Wout van Aert wint meteen in Puivelde

Een serieuze binnenkomer van Wout van Aert op de weg vandaag. In de kermiskoers in het Oost-Vlaamse Puivelde ontsprong de wereldkampioen van Crelan-Vastgoedservice bij het ingaan van de slotkilometer de dans. Na een dag in de kopgroep kwam hij met vijf seconden voorsprong solo aan.

Die kopgroep ontstond al vroeg in de koers. Dertien renners, waaronder Van Aert en belofte Quinten Hermans, trokken na goed 35 kilometer in de aanval. De vroege vlucht hield stand tot in de finale, met het gekende resultaat. Hermans werd nog zesde.

“Op het einde had ik schrik dat het peloton ons nog zou inrekenen, want de grote groep naderde echt met rasse schreden”, vertelde de winnaar aan Het Nieuwsblad. “Maar juist dat gegeven gaf ons voorin opnieuw de kracht om elkaar opnieuw beter te begrijpen en er vol voor te gaan. In de slotronde viel Etienne van Empel aan. Toen zijn vlucht ongedaan werd gemaakt, trok ik zelf fors door. Zo kon ik het halen.”

Wout van Aert rijdt nu zondag opnieuw een kermiskoers, in Verrebroek, en woensdag staat hij aan de start van de Baloise Belgium Tour. Het Belgisch kampioenschap? “Winnen is misschien wat overdreven, maar ik mag niet ontkennen dat ik start met gezonde ambitie. En ik wil me daar zeker tonen. Aan de andere kant heb ik op de weg nog niet veel bewezen, zeker niet op het hoogste niveau”, besloot hij op de website van de krant.

Videoverslag TV Oost

Foto: Bram Van Lent