Search
12473736_10207071524560308_657991823397392553_o

Thomas Joseph richting Triptyque Ardennais: “Ik ben niet meteen het klimmerstype”

Met de Triptyque Ardennais staat het eerste grote rondewerk op het programma voor de veldrijders. De komende vier dagen trekken de renners van Beobank-Corendon, ERA–Murprotec en Marux-Napoleon Games door de Ardennen.

“De Triptique zie ik als een mooie meerdaagse om sterker te worden tegen de winter”, blikte belofte Thomas Joseph al even vooruit. Het is niet alleen een mooie meerdaagse, maar ook een zware. Na een korte proloog op donderdag, krijgen de renners drie dagen klimwerk onder hun wielen geschoven.

Op zondag volgt de koningenetappe Soumagne-Polleur–Soumagne, met maar liefst veertien beklimmingen. “Ik denk dat ik wel mijn plan kan trekken bergop, maar met mijn lichaamsbouw behoor ik niet tot de topklimmers. Ik zal dan ook eerder knechten voor mij ploegmaten.”

Waar zijn ploegmaten gaan toeslaan kon hij nog niet kwijt. “Binnen de ploeg is nog niets aangestipt of besproken. Dat zal wel gedaan worden na de eerste rit in lijn. Dan zullen er al een paar dingen duidelijk zijn.”

Debuut met een val

Afgelopen weekend maakte Joseph zijn debuut op de weg in de Grand Prix Claudy Criquielion. “Ik had verwacht in de finale nog iets te kort te komen, maar dat viel goed mee. Ik zat nog vooraan, maar door een val op drie kilometer van de finish kon ik me niet meer plaatsen voor een mooie uitslag.”

Via de Ronde van Slowakije, Ronde van Namen en enkele ééndagskoersen en kermiskoersen werkt Thomas Joseph richting een nieuwe winter. “Ik hoop om gezond en fris aan de winter te beginnen. Hopelijk kan ik ook mijn techniek nog wat bijschaven deze zomer.”