Search
STE_4549

Gianni Vermeersch en Maud Kaptheijns in de kleuren Steylaerts Cycling Team

Vandaag stelde Bart Wellens zijn nieuw cyclocrossteam voor.  Na Beobank-Corendon en Era-Murprotec begeleiden ook de gebroeders Roodhooft vanaf nu Bart Wellens en het Steylaerts Cycling Team.

Het team wil zich volledig richten op het dames- en herenveldrijden en trok daarvoor al twee sterke namen aan. Naast Gianni Vermeersch, zal ook het Nederlandse damestalent Maud Kaptheijns deel uitmaken van de nieuwe formatie. “We hebben met Gianni een renner waar ik enorm in geloof. De titel kopman is meteen niet de juiste, maar hij krijgt ons volle vertrouwen. Daarnaast hebben we Maud, die elite wordt. Ze presteerde al op een hoog niveau”, vertelde sportief manager Bart Wellens.

STE_4506Het team is ook meteen de comeback van Wellens in het veld. “De kriebels voor het veldrijden waren weg toen ik stopte. Ik heb dan ook zes maanden rust genomen, maar daarna kwam het moment dat ik moest denken aan mijn toekomst.”

“Toen ik de jeugdinitiatie van het BK in Lille gedaan heb kwam die kriebel voor het veldrijden terug. Na mijn revalidatie kwam dan het aanbod van het team en ik wist meteen dat dit mijn toekomst ging zijn.” Wellens wil met het team groeien van sportief manager, naar algemeen manager.

Voorlopig staan er twee renners op de teamlijst, maar er wordt gewerkt aan de uitbreiding van het team tot een vijftal renners. “We gaan rustig beginnen en we willen graag groeien. Op het gebied van sponsoring en renners. Wat de toekomst zal brengen is afwachten, maar we zijn er klaar voor om er iets van te maken.”