Search
CirIDRWWsAY6SLd

Bob Jungels als junior de ‘Mathieu Van Der Poel van Luxemburg’

Bob Jungels scheert momenteel hoge toppen in de Giro d’Italia. De jonge renner van Etixx – Quick-Step slaagde er vandaag in om als eerste Luxemburger in 57 jaar de roze trui te grijpen, nadat hij eerder al meerdere dagen de jongerentrui om zijn schouders droeg.

13239187_1229529793754663_2539414371270653234_nIn de beginjaren van zijn wielercarrière was Jungels ook nog actief in het veld. Hij werd zelfs als eerste- en tweedejaarsjunior Luxemburgs kampioen. Op internationaal vlak kon hij nooit echt meedoen met de top.

Toch eindigde in 2010 in het Tsjechische Tabor op een verdienstelijke zeventiende plaats. Dat was maar één plaats slechter dan Michael Boros, die nog steeds in de kleuren van Beobank-Corendon actief is in het veld. De titel was toen voor thuisrijder Tomas Paprstka.

Als junior was hij een wielerveelvraat, want ook tegen de klok en op de weg stak hij de nationale trui in zijn binnenzak. Toen hij dat jaar ook nog wereldkampioen werd in het tijdrijden was zijn keuze voor de weg gemaakt.

De eerste jaren van zijn carrière lijken verdacht veel op die van Mathieu Van Der Poel, die als junior ook wereldkampioen werd op de weg. Al was de Nederlander in het veld wel nog veel succesvoller. Als het een voorteken mag zijn…

Foto: Twitter Etixx – Quick-Step & ACC Contern