Search
1412584_10205366409820270_7957708127224158909_o

Jens Vandekinderen in BeMC: “Grote stap gezet in twee jaar tijd”

De Belgian Mountainbike Challenge was een goede test voor Jens Vandekinderen. De prof van Kalas-NNOF werkte de afgelopen jaren hard en zag dat ook weerspiegeld in een plek bij de eerste vijftien in de loodzware mountainbike meerdaagse.

Het was niet de eerste deelname voor Vandekinderen. “Twee jaar geleden, toen nog in de kleuren van het Telenet Fidea Cycling Team, stond ik ook al eens aan de start”, blikte Vandekinderen terug. “Het was niet de meest aangename kennismaking met de wedstrijd. Toen was de wedstrijd iets te zwaar en werd ik ook nog genekt door pech.”

Deze editie lag hem veel beter. “Ik heb de laatste tijd aan mijn kracht en uithouding gewerkt, dus wilde ik deze keer een beter resultaat.” En dat resultaat kwam er meteen in de eerste, relatief korte, rit met een dertiende plaats.

Sanitaire stop

“Met 95 kilometer was de tweede dag meteen een stuk zwaarder. Doseren was dan ook de boodschap”, ging hij verder. “Ik zat van in de start mee in een goede groep. Eén nadeel, na vier uur op de fiets moet je wel eens plassen en daarmee verloor ik de aansluiting en werd ik nog vijftiende.”

De derde dag sloot hij af op plaats veertien. “Het was een enorm zware rit. In de beginfase kon ik de kopgroep nog volgen. Veel overschot had ik echter niet. Na een minder middenstuk, kon ik na de passage door de Ourthe nog vijf plaatsen opschuiven.”

“Ik had niet verwacht elfde te kunnen eindigen in de eindstand, mede doordat ik twee jaar geleden nog 34ste eindigde.” Het vervolg van zijn voorbereiding op het veldritseizoen gaat via Puivelde en enkele mountainbike wedstrijden