Search
BeMC

Veldrijders doorstaan loodzware BeMC

De Belgian Mountainbike Challenge was dit jaar al aan haar vijfde editie toe. Ook dit jaar schotelde de organisatie de renners een loodzware driedaagse voor. Van vrijdag tot en met zondag moesten de mountainbikers 262 kilometer overbruggen, goed voor zo’n 7500 hoogtemeters.

De eindzege ging naar de Portugees Tiago Ferreira, maar ook de veldrijders deden het niet slecht. Jens Vandekinderen finishte heel het weekend rond de veertiende plaats en dat leverde hem dan ook een elfde plaats op in het algemene klassement.

Jens Adams deed het maar één plaats slechter in de einduitslag. Op zaterdag maakte hij wel een heuse tuimelperte, maar eindigde hij nog als vierde. Niels Koyen vocht heel het weekend tegen de avondklok, maar kon de driedaagse toch volledig afwerken en strandde net voor de rode lantaarn.