Search
13055852_1104428466245873_7071708827397420219_o

Kobe Goossens met twee ploegmaten bij eerste tien in Alken

De renners van Telenet-Fidea zijn sterk aan hun gezamenlijke wegprogramma begonnen. In de eerste editie van de herlancering van de Omloop van de Fruitstreek eindigde belofte Kobe Goossens net naast het podium.

Na een afwezigheid van veertig jaar haalde het nieuwe initiatief ‘Limburg koers’, de Omloop van de Fruitstreek van onder het stof. Kenneth Van Bilsen zorgde voor een delirium voor de organisatie, door meteen een Limburger bij op de erelijst te plaatsen. De renner van Cofidis nestelt zich daarmee tussen namen zoals Rik Van Looy.

Tussen de veertig deelnemers zorgden ook de veldrijders van Telenet-Fidea voor een uitschieter. “Het deelnemersveld was misschien niet zo talrijk, maar er zaten toch enkele kleppers tussen. Denk maar aan Tom van Asbroeck, Kenneth Van Bilsen, Michael van Stayen en Amaury Capiot”, voegde Goossens er meteen aan toe.

13116445_1612879805705514_5839934526940634823_oVanaf de start regende het ontsnappingen. “Ik zat in de kopgroep toen ik plots vooraan en achteraan een leegloper had.” Goossens wisselde van fiets en kon na een halve ronde achtervolgen weer aanpikken. “Op vier ronden van het einde reden we weg met zeven, waarbij ook mijn ploegmaat Toon Aerts. Toen er een groepje kwam aansluiten trokken ik met Van Bilsen, Hollanders en de Deen Helminen stevig door.”

“In de laatste ronde zat ik redelijk a bloc en werd ik vierde. Ik ben heel tevreden na een zware stage die nu toch al goed rendeert blijkbaar”, besloot Goossens tevreden.

Ook zijn ploeggenoten deden het goed. Toon Aerts en Jim Aernouts wisten zich in de top tien te nestelen met respectievelijk een zesde en negende plaats.

Foto – Céline Geys Photography & Kurt Augustynen