Search
13161865_736749559801581_1049136329934438046_o

Veldrijders maken dit weekend hun wegdebuut

Na een periode van stages en trainen, maken dit weekend alle grote veldritploegen hun debuut op de weg. Enkel op Wout Van Aert is het nog even wachten. Hij komt voor het eerst in actie volgende week woensdag tijdens de wegwedstrijd in Puivelde.

De andere veldrijders gespen wel hun koersschoenen al eens stevig aan. Telenet-Fidea doet dat tijdens de Omloop van de fruitstreek in Alken nu zondag.

De jongens Marlux-Napoleon Games gaan hun eerste wedstrijdkilometers dan weer opdoen in de GP Criquielion. “Het parcours en de bezetting maken de GP Criquielion redelijk zwaar, dus het wordt misschien wat vroeg om meteen mee te doen voor winst. Alhoewel: Kevin Pauwels gaf in Mallorca al een hele goeie indruk…”, keek ploegleider Danny De Bie al even vooruit op de wedstrijd.

Eerste rondewerk

Op het eerste rondewerk is het wachten tot midden mei. De vier grote veldritploegen verdelen zich dan evenredig. Marlux-Napoleon Games en Beobank-Corendon gaan aan de slag in de Triptyque Ardennais (19 tot en met 22 mei). Telenet-Fidea en Crelan-Vastgoedservice verschijnen op hun beurt aan de start van de Ronde van België (25 tot en met 29 mei).