Search
23359058724_d0a9294f71_o

Nys: “Meeusen Olympische Spelen uit zijn hoofd gepraat”

Dat Tom Meeusen graag een keer zou aantreden op de Olympische spelen is geen publiek geheim. In tegenstelling tot Mathieu van der Poel smeet de man uit Essen zich dit voorjaar niet op een kwalificatie voor de zomerspelen in Rio. 

PRO_2705vk“We hebben er lang over gepraat, maar om na zijn drukke winter zonder rust aan zijn race naar Rio te beginnen zou niet goed geweest zijn”, vertelde Nys, die zelf twee keer naar de Olympische Spelen trok. “Hij moest zich dan nu proberen te kwalificeren op het Europees kampioenschap. Dat was allemaal kort dag.”

“Hij heeft dan ook de juiste keuze gemaakt om zijn Olympische droom nog even op te bergen. We hebben een mooi ander mountainbike programma uitgestippeld, waar hij de kans krijgt om zich toch met de beter mountainbikers te meten.”

Meeusen zal dan ook de komende weken, net zoals Quinten Hermans, te zien zijn op zijn mountainbike. Ook Daan Soete zal waarschijnlijk nog enkele wedstrijden aan zijn programma toevoegen.