Search
PRO_2727

Sven Nys strikt Lars van der Haar: “Ik word ook zijn coach”

Kersvers ploegbaas Sven Nys heeft zijn eerste grote vis beet. De kannibaal van Baal wist Lars van der Haar naar Telenet-Fidea te halen, dat terwijl er heel veel interesse was voor de jonge Nederlander. Nys wordt overigens de coach van Lars van der Haar.

Meervoudige wereldkampioen bij de beloften, tweede op het wereldkampioenschap vorig jaar, Europees kampioen én vooral einde contract bij Giant-Alpecin. Van der Haar kon dan ook op heel wat aanbiedingen rekenen. “Het was de plusjes en de minnetjes met elkaar afwegen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Telenet-Fidea omwille van hun sterke structuur.”

Daarmee verlaat hij op 1 januari 2017 zijn huidige World Tour ploeg Giant-Alpecin. “Het was een mooie periode, maar niet altijd even evident als enige crosser. Mijn droom om Parijs-Roubaix nog eens te rijden moet ik nu de komende drie jaar wel opbergen. Maar de kans was sowieso al klein dat ik zo’n unieke kans als dit jaar nog eens zou krijgen.”

Nys als trainer

Naast alle nieuwigheden als kersvers ploegleider, komt daar ook nog het trainerschap bij voor Nys. Hij neemt meteen zelf zijn nieuwe aanwinst onder zijn hoeden. “Dat is inderdaad nieuw, maar een leuke uitdaging”, vertelde hij tijdens de persconferentie. “Ik ga proberen het maximum uit Lars te halen. Je merkt ook dat er niet veel nodig is om hem bijvoorbeeld wereldkampioen te laten worden.”

“Ik ga proberen al mijn kennis door te geven aan hem en natuurlijk ook aan onze andere jongens. Ik ga altijd kunnen rekenen op de epxertice van het Energy Lap. Ook Paul van den Bosch zal me met raad en daad bijstaan, maar wou liever zelf minder in de schijnwerpers staan.”

Er waren nog enkele trainerswissels. Zo zal Sven Vanthourenhout vanaf nu Jim Aernouts en Tom Meeusen trainen. Kris Wouters neemt op zijn beurt Corné van Kessel en Daan Soete onder zijn vleugels.