Search
BEO_8534

Mathieu van der Poel ziet Olympische kansen slinken na EK

Het EK Mountainbiken in het Zweedse Husqvarna werd niet wat Mathieu van der Poel er van verwacht had. Nog voor halfweg hield hij het vanuit een verloren positie voor bekeken nadat hij zich nochtans vanop startpositie 66 naar de top 20 had geknokt. “Mijn start was goed, maar ik voelde al snel dat ik allesbehalve een goede dag kende. Mijn verstand wilde wel, mijn benen niet. Een slechte dag gewoon en ik vond het geen zin hebben de wedstrijd uit te rijden”, verklaarde Mathieu van der Poel.

De snelste manier om selecteerbaar te zijn voor de Spelen – in Nederland was dat een plek in de top tien van het EK – is dus vervlogen. “Aan de omloop lag het niet. Zwaar, met veel klimwerk, maar normaal ook iets voor mij. Niet vandaag. Geef ik Rio nu op? De gedachte sloop al door mijn hoofd. Toch gooi ik de handdoek niet. De kans op een selectie is nu wel erg geslonken, maar er zijn de Wereldbekers in Albstadt en La Bresse om nog iets te proberen. Eerst wil ik het EK laten bezinken vooraleer beslissingen te nemen in verband met het vervolg van mijn zomerprogramma.”

De Europese titel ging voor het vierde jaar op rij naar de Fransman Julien Absalon. Hij haalde het met ruime voorsprong van de Zwitser Fabian Giger en de Tsjech Ondrej Cink.

Materiaalpech nekt Githa Michiels

Ook Githa Michiels kon niet het resultaat halen waar ze op hoopte. Technische problemen nekte haar al voor de start, waardoor ze na een lange inhaalrace ‘pas’ zestiende werd.

Lees het volledige verhaal: Materiaalpech nekt Githa Michiels op EK: “We kwamen voor veel meer”