Search
CgyGE-IVEAIU137

Pech houdt van der Poel van nog beter resultaat in eerste wereldbeker MTB

Mathieu van der Poel heeft zijn debuut in het wereldbekercircuit van de mountainbike niet gemist. In de eerste manche in Australië zette hij een knappe inhaalrace op poten en kwam als tweeëndertigste én eerste belofte over de streep. Toch was hij niet helemaal tevreden.

De broeierige omstandigheden en zijn verre startpositie (72e) maakte het Mathieu van der Poel niet gemakkelijk Down Under. Bij de start kon hij gelukkig een valpartij ontwijken. Door de vele singel-tracks was inhalen niet gemakkelijk, toch wist van der Poel twintig plaatsen goed te maken op de kort inloopronde van amper 1,5 kilometer.

Gestaag zette hij zijn inhaalrace verder. Voor half koers was hij al twee derde van het pak gepasseerd en nam de renner van BKCP-Corendon plaats op de dertigste plek. Toen Europees kampioen Julien Absalon lek reed en na een wielwissel pas terug kon inpikken net voor de jonge van der Poel, leek het de uitgelezen kans voor de Nederlander om mee op te schuiven in zijn spoor.

Van der Poel reed echter zijn eigen tempo en bleef honkvast op plaats dertig. Twee ronden van het einde maakte hij een inhaalbeweging, maar een halve ronde later verloor hij plots anderhalve minuut door een lekke band om zo te stranden op een tweeëndertigste plaats. De overwinning was overigens voor Wereldkampioen Nino Schurter.

De weg naar de Olympische spelen begon dus veelbelovend voor Mathieu van der Poel al had hij er meer van verwacht“Mits wat meer geluk was mijn vooropgestelde top zestien haalbaar geweest”, reageerde hij aan mountainbike.be.”Op het moment dat ik lek reed hingen er vijftien mannen binnen de minuut voor mij. Dit bood dus nog voldoende perspectieven, maar dan gooide die lekke band roet in het eten. Zonde, want anders had ik in Albstadt van op de tweede rij van start kunnen gaan…

De volgende stap richting Rio zet hij al binnen twee weken tijdens het Europees kampioenschap in het Zweedse Husqvarna op zondag 8 mei.

Foto – Twitter UCI