Search
Bosmans

Wietse Bosmans blijft in sukkelstraatje

Wietse Bosmans lijkt maar niet uit het sukkelstraatje te geraken. Nadat vorig seizoen in rook opging door een chronische vorm van de ziekte van Lymn, moest hij vandaag zijn trainingsperiode opnieuw staken. Deze keer door een spoedoperatie aan zijn appendix. 

De 24-jarige Kalmthoutenaar had na zijn herstelperiode nog maar net zijn training hervat, toen opnieuw het loodnot toesloeg. “Gisteren had ik nog nergens last van tijdens mijn vijf uur durende training in de Ardennen”, vertelde Bosmans. ” ’s Avonds in mijn hotelkamer kreeg ik wel heel veel last van buikpijn. In de hoop dat het over zou gaan kroop ik in bed.”

Maar dat deed het niet. “De dag nadien ging het van kwaad naar erger. Ik ben dan maar naar huis vertrokken en heb even afgewacht. Het werd alleen maar erger en ben dan via spoed het ziekenhuis in gegaan. Daar hebben ze meteen mijn appendix weggehaald. Volgens de dokters had ik niet veel langer mogen wachten.”

Een gebroken knie, de ziekte van Lymn en nu dus een ontstoken blindedarm. Het waren drie donkere jaren voor Bosmans, toch blijft gemotiveerd en denkt hij alweer aan zijn comeback.