Search
13054489_1000639300031168_1091626084_o

Kobe Goossens vijfde na lange lijdensweg: “Volhouden loont”

Het veldritseizoen van Kobe Goossens werd één lange lijdensweg. De belofte van Telenet-Fidea viel een barst in zijn schouder tijdens de Superprestigemanche in Zonhoven. Toen later daar nog een ontsteking in zijn knie bijkwam, mocht hij een kruis maken over zijn seizoen.

De dorpsgenoot van zijn nieuwe teambaas Sven Nys, bleef niet bij de pakken zitten en werkte hard aan zijn comeback. Die maakte hij ondertussen met succes. “Ik was benieuwd waar ik stond”, vertelde Kobe Goossens. Hij moeide zich niet in de debatten in Zonderschot, maar kon toch nog een 32e plaats uit de brand slepen. “Waarmee ik zeker tevreden was.”

Een week later deed Goossens het in Vilvoorde nog beter en bevestigde hij dat volhouden loont. “In de tweede ronde trok ik solo ten aanval”, vertelde hij na afloop. “Na een tijdje sloten er telkens meer renners aan. Zo ontstond er een kopgroep van vijftien.”

“We reden snel een veilige voorsprong bij elkaar. Op het einde probeerde ik nog weg te rijden, maar het draaide uit op een spurt. Vorige keer in Zonderschot nam ik geen risico’s, maar nu besloot ik wel mee te doen.” Hierin eindigde hij als vijfde. “Ik mag zeker en vast tevreden zijn, want het gevoel zit heel erg goed.”

Het was zijn laatste wegwedstrijd alvorens hij op 26 april met zijn team twee weken naar Mallorca trekt.

Foto: Lauren de Roeck