Search
owenLBL

Amerikaanse belofte Logan Owen soleert in Luik-Bastenaken-Luik

Herinnert u zich Logan Owen nog? De ondertussen 21-jarige Amerikaan draaide bij de junioren mee aan de top in het veld, met onder meer een vierde plaats op het wereldkampioenschap in Louisville. Niet alleen in de modder staat hij zijn mannetje, maar ook op de weg kwam én komt hij goed uit de verf.

13041386_10153551634327469_1331648217494852687_oOndertussen is Owen beloften en trekt hij vooral op de weg zijn sterke lijn door. Zo won hij vorig jaar al een etappe in de Ronde van Utah. De jonge Amerikaan wist vandaag daarin boven de belofteversie van Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven.

Al vroeg vormde hij samen met nog enkele bekende (ex-)namen uit het veld een kopgroep. Tussen de twaalf leiders vatten onder andere Yves Coolen (foto), Dylan Bouwmans en Bram Welten post. Het peloton gaf ze een voorgift van meer dan vijf minuten.

Het duurde lang alvorens de voorsprong begon te slinken, aangezien alle grote ploegen in het peloton een pion mee hadden vooraan. Aan de voet van de La Redoute kwam er dan toch beweging in het peloton en begonnen ze aan hun inhaalbeweging.

Vooraan voelde Owen zich kiplekker en hij dunde met enkele snedige versnellingen de groep stelselmatig uit. In de finale kon enkel de 18-jarige Pavel Sivakov nog volgen. Met een jagend peloton in hun nek koos Owen zeven kilometer voor de aankomst het zeker voor het onzekere. De Amerikaan plaatste een versnelling, die voor de jonge Rus te machtig was en kwam solo aan.

“Het is een droom die uitkomt, maar het ging niet zo gemakkelijk als het leek”, vertelde de jonge Amerikaan aan het Franse DirectVelo. “Het was wel een sterke kopgroep. In de finale heb ik afgezien. Normaal ben ik eerder een ‘puncher’. Nu moest ik mijn tijdrittalent bovenhalen in de slotfase. Maar ik heb standgehouden en dat is het belangrijkste.”

Foto’s – Kristof Bruers