Search
61973827dad4b144b92d6b07322f5e58

Wout Van Aert na eerste test: “Sta verder dan vorig jaar”

Ook Wout Van Aert begint aan zijn voorbereiding op volgend seizoen. In de Bakala Academy werkte hij zijn eerste conditietest af om te peilen naar zijn niveau na vier weken trainen. “En die bleek meer dan geslaagd”, vertelde Van Aert.

“Tot mijn eigen verbazing blijkt dat ik al iets verder sta dan exact een jaar geleden.  Na amper vier weken training is het niet evident om zelf in te schatten hoe ver je al staat met de conditieopbouw. Blijkt dat toch wel goed mee te vallen. In vergelijking met vorig jaar trapte ik deze morgen 20 watt meer, en dat is toch een opsteker.”

Voorlopig ligt voor Van Aert de focus nog steeds op duurtraining, pas tijdens de ploegstage in Mallorca (vanaf 21 april tot 5 mei) gaat hij intensiever te werk richting de eerste wegwedstrijden en de Ronde van België.