Search
vissenDebie

Danny De Bie leert renners kennen: “Met Michael vissen op zee”

Danny De Bie nam op 1 maart de fakkel van ploegleider over bij Marlux-Napoleon Games. Het is niets nieuws voor de wereldkampioen veldrijden van 1989, aangezien hij in het verleden al jaren actief was in de rangen van Hans Van Kasteren. Toch is het een hele aanpassing.

In de aanloop naar het nieuwe wegseizoen planden ze dan ook  verschillende teamtrainingen, waar hij zich verder kan integreren in de groep. “Maar ik voelde me sowieso al vrij snel aanvaard”, vertelt De Bie. “Enkele renners kende ik al, anderen niet. Michael Vanthourenhout bijvoorbeeld, maar met hem ging ik intussen al vissen op zee. Een hobby van mij, en de ideale gelegenheid om Michael wat beter te leren kennen.”

“De meeste renners sprak ik intussen al, en dat gebeurt straks ook op de trainingen en de stage. Bij aanvang van het zomerseizoen zal Mario De Clerq trouwens nog meedraaien naast mij. Heel goed, want zo kan ik mij beter inwerken in de groep. Na de stage en de Triptyque Ardennais neem ik in grote lijnen alleen over.”